Mezoterapija lica

Šta je mezoterapija i čemu služi?

Mezoterapija je metoda kojom se hijaluronska kiselina, vitamini, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u potkožno tkivo-mezoderm. Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava. Stvaraju se nove količine kolagena, poboljšava se tonus kože i ten.

Mezoterapija može biti izvanredna dopuna drugim estetskim procedurama kao što su tretman hijaluronskom kiselinom, tretman botoksom, hemijski pilinzi, hirurški lifting, a redovnim tretmanima značajno se odlaže period korišćenja agresivnijih hirurških metoda.

Na kojim delovima tela se radi mezoterapija?

Mezoterapija se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama ili butinama.

Druga važna indikacija za mezoterapiju jeste redukcija celulita. Tada se koriste supstance koje tope masnoću, pojačavaju cirkulaciju, omogućavaju bolju drenažu ili imaju diuretičko dejstvo.

Koliko je tretmana mezoterapijom potrebno?

Za vidljive rezultate tretmana potrebno je minimum 3-4 aplikacije. Protokol tretmana se određuje individualno prema koži svakog pacijenta.

Koje su kontraindikacije za tretman mezoterapije?

Kontraindikacije za mezoterapiju su: autoimuna oboljenja, poremećaj u zgrušavanju krvi, trudnoća, diabetes melitus, bakterijske infekcije kože.