Lipoliza

Šta je lipoliza?

Lipoliza je metoda oblikovanja tela koja je postala pandam liposukciji, hirurškoj metodi uklanjanja masnih naslaga. Lipoliza predstavlja nehiruršku, minimalno invazivnu metodu koja se izvodi uz pomoć ubrizgavanja lipolitičnih supstanci, u masno potkožno tkivo.

Šta se ubrizgava ispod kože da bi se razložile masne naslage?

Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina uz pomoć injekcija. Reč je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz soje, lecitina. Fosfatidilholin ima važnu ulogu u metabolizmu. U medicini se već godinama upotrebljava u tretiranju jetre i prevenciji masnih ugrušaka u krvi.

Šta se dešava ispod kože?

Ubrizgan u masno tkivo, fosfatidilholin izaziva razlaganje masnih ćelija. Zato ga i zovu žderač masti. Razlaganje masti je proces koji traje do osam nedelja. Razložena masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje merljivo vitkija. Potrebno je oko četiri tretmana za postizanje zadovoljavajućih rezultata.

Ko je kandidat za ovaj tretman?

Lipoliza nije metod mršavljenja, već metod oblikovanja tela. To znači da je namenjen osobama koje imaju gotovo normalnu težinu, hrane se normalno i vežbaju, ali i dalje nisu zadovoljne svojim izgledom zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim delovima tela koje se teško skidaju. Lipoliza ne rešava celulit, mada može da ga ublaži – za celulit se primenjuje srodna metoda, mezoterapija.

Šta rešava lipoliza?

Podbradak, “kiflice” na leđima, unutrašnja strana ruku, bokovi i jahaće pantalone, stražnjica, stomak, butine, predeo iznad kolena – to su zone koje se uspešno tretiraju lipolizom.

Koje su propratne pojave?

Oticanje, crvenilo ili modrice na mestu uboda javljaju se posle tretmana. To je očekivana reakcija koja prolazi za 7-10 dana.

Rezultati Lipolize su fantastični, jer se vide odmah posle prve terapije.