Fileri

Šta je hijaluron?

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu, jedrinu i hidrantnost. Nažalost, s godinama ona se troši, koža lica stari i stvaraju se bore. Suština tretmana filerima je da nadoknadi količinu hijaluronske kiseline koja tokom procesa starenja nestaje. Postoji niz različitih filera kojima se mogu popunjavati bore na licu. Najčešće se koriste preparati različite gustine i molekularne mase za različite tipove bora.

Kakav je efekat?

Efekat hijaluronskih filera ima ograničen rok trajanja i kreće se od 6 meseci do godinu dana, pa čak i do dve godine. Pored bora, ovim filerima je moguće menjati konture lica, popravljati različite urođene ili stečene asimetrije na licu, uvećati usne ili jagodice, rešiti se podočnjaka itd.

Ciljna grupa?

Ovo je tretman izbora za muškarce i žene, koji brinu o svom lepom izgledu. Tretman je bezbedan i bezbolan a rezultat je vidljiv odmah. Tretmanom se postiže prirodan i mladolik izgled – bez rizika, i to je glavni razlog što su hijaluronski fileri izuzetno popularni širom sveta.

Koji filer izabrati?

Pored visoke stručnosti i iskustva lekara koji radi filere u istoj meri je bitan i kvalitet i prečišćenost supstanci (filera koji se unose u kožu) te stoga mi koristimo filere koji su registrovani i ISO standardizovani za našu zemlju.